Saturday, March 18, 2006

Gault Millau

Thanks to Thomas Meier I got my initiation to haute cuisine last night. I was invited to Fribourg's best restaurant, Le Perolles, which features with 17/20 points in the Gault Millau. What a difference to the usual daily bite :-). It's hard to describe the sensation of tastes and decorations in words, but anyway, here's the menu I devoured:


* * *

Amuse-bouche

* * *

Carpaccio de lapereau du Pays, sa cuisse en gelée aux légumes oubliés

* * *

Coussinnet de St-Jacques aux endives et noix, crème mousseuse de pleurotes

* * *

Filet de rouget barbet doré sur peau, tagliatelle fraîche au curry, petits légumes et moules

* * *

Tournedos de selle de renne en croustille de céleri, fond réduit au vin rouge

* * *

Chariot de fromages

* * *

Rouleau de printemps aux fruits exotiques

* * *

Brownies à la mousse choco-gingembre, tuile au miel, sorbet oranges sanguines

* * *

No comments: